Incursiune în Lumea Fascinantă a Japoniei
 
AcasaAcasa  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 ~ Obiective Turistice ~

In jos 
AutorMesaj
Yoruichi
Admin
avatar

Mesaje : 257
Data de inscriere : 04/05/2010
Varsta : 32
Localizare : Iasi

MesajSubiect: ~ Obiective Turistice ~   Sam Mai 08, 2010 6:58 pm

Cea mai impunătoare constructie o reprezintă turnul televiziunii având 334 m, în partea de vest a orasului. În centrul orasului se găsesc posta, ministerele, gara centrală, precum si Palatul Imperial împrejmuit de ziduri medievale si santuri de apă. În partea de nord se desfasoară cartierul universitătilor Merji si Nihon, Muzeul transporturilor si marele parc Ueno - cu Universitatea Tokio, numeroase muzee si grădina zoologică. În estul orasului se găseste Templul Kannon datând din secolul al XVIII-lea si parcul de distractii Asakusa. În sudul cartierului general se afla parcul Hibya cu cladirea Curtii Supreme, iar înspre sud-est vestita Ginza, cartierul luxului, hotelurilor si magazinelor universale moderne. Aici se aliniază cunoscuta stradă "Harumi", iluminată feeric. În contrast cu acest cartier, se află cartierul Shinjuku denumit "sfârsitul lumii", un cartier unde predomina mizeria si sărăcia nu cu mult timp în urmă. acum, însă, a devenit un cartier modern cu peste 1 milion de locuitori.

Tokio este deasemenea cel mai important centru comercial al tării , având peste 400 de institutii de învătământ superior, peste 100 de universităti, 50 de mari biblioteci, academia japoneza(1879), 600 de cinematografe, 2000 de temple.

Fuji-yama (sau fuji-yama), vulcanul sfânt japonez, care este format dintr -un con vulcanic cu înăltimea de 3376 m si care n-a mai erupt din anul 1707. "Muntele sfânt" reprezintă punctul cel mai înalt al acestei tări. legat de vulcani, în japonia există 196 de vulcani, dintre care 30 sunt încă în activitate. Cutremurele si vulcanii gata să erupă sunt cele mai mari pericole pentru o tară asa de dezvoltată cum este Japonia .

Yokohama este portul cel mai însemnat al Japoniei, în capitala a districtului Kanagawa, în sudul insulei Honshu si pe coasta vestică a golfului Tokio. Situat la 20 km în sudul metropolei, orasul-port cu o populatie de 3,3 milioane locuitori reprezintă poarta maritimă a lui Tokio, sau a complexului Reihin el este dotat cu cele mai mari si moderne santiere navale si are un trafic sporit. În Yokohama, punctele turistice cele mai atractive sunt: templele, altarele de cult, bisericile Christian cu numeroasele grădini si parcuri, precum si institutiile educationale reprezentate de Universitătile: Yokohama National (1949) si Yokohama City (1949).

Osaka
Oras-port cunoscut si sub numele de "Venezia Japoniei" sau "Manchester-ul Orientului" , cu o populatie de peste 2,6 milioane de locuitori, este situat în sudul insulei Honshu, în golful Osaka, pe malul râului Yodo, este capitala districtului Osaka. Orasul a crescut si s-a modernizat foarte mult după cel de-al doilea război, unindu-se cu Kobe (1,3 milioane locuitori-după sondajul din 1975 ), devenind astfel cel mai mare port de import si centru al industriei grele japoneze. Osaka este un oras dezvoltat si din punct de vedere al turismului pe latura culturală, cele mai inportante puncte turistice fiind templele: Tammangu – secolul al X-lea, Shitennoji - secolul al VI-lea si Temmangu, oras cu izvoare termale, în apropiere de Osaka. Orasul este intersectat de mai multe canale traversate de poduri si câteva parcuri. Cel mai mare, parcul Tennoji, contine grădina botanică. De asemenea, este "casă" a teatrelor dramatice din Japonia, în special Bunraku - teatrul de marionete. Universitătile: Osaka (1931), Kansai (1886), Osaka Bay (1949) sunt centrele de învătământ cele mai cunoscute.
De asemenea, are 2 aeroporturi, unul dintre ele, Aeroportul International Kansai, deschis în septembrie 1994, pe o insulă artificială în golful Osaka. Noul aeroport este primul în Japonia care se deschide în functie de ceas.

Nagoya este o metropolă cu o populatie de aproximativ 2,2 milioane de locuitori, situată în partea centrală a tării, pe coasta sudică a insulei Honshu si fiind inclusă în districtul Aichi, o conurbatie ce numără peste 5 milioane de locuitori.
De-a lungul orasului se află castelul Nagoya (construit în 1612, distrus de foc în 1945, reconstruit în 1959) si Altarele Atsuta si Ise, două dintre cele mai vechi si mai faimoase altare Shinto.
Toate facilitătile educationale sunt incluse în universitătile: Nagoya(1939), Meijo(1948), Nanzan (1949), Nagoya City (1950) si institutul tehnologic din Nagoya (1949).

Hiroshima
Este, din punct de vedere al asezării geografice, situat în sud-vestul insulei Honshu, fiind capitala districtului cu acelasi nume, în centrul golfului Hiroshima. Orasul a fost fondat în anul 1594, din 6 insule în delta râului Ota si s-a dezvoltat rapid ca un oras-cetate si centru comercial, si, după 1868, a fost propulsat ca principalul centru militar al tării. In 6 august 1945, în timpul celui de-II-lea război mondial, prima bombă atomică ce urma să fie aruncată împotriva pozitiilor inamice, a fost lansată înspre oras de fortele armate aeriene americane. În fiecare 6 august începând cu 1947, sute de mii de oameni participă la manifestări în "Parcul memorial al păcii", construit exact în locul în care a explodat bomba. În 1949, japonezii au denumit Hiroshima ca fiind "altarul international al păcii".

Kobe
Este oras si mare port comercial al Japoniei, capitala regiunii Hyogo, în sud-vestul insulei Honshu, în golful Osaka, lângă orasul Osaka. Începând cu anul 1890, câteva orase incluzând Hyogo au fost incluse în (absorbite de)
În zona muntilor Rokko au fost construite resedintele suburbane si hotelurile Japoneze. Multe biserici Christian, Shinto si temple si altare budiste, două faimoase statui ale lui Buddha, un interesant Muzeu de arte si un Muzeu municipal cu o larga colectie ce tratează interferentele cu cultura vestica se găsesc in Kobe.
Universitatea Kobe (1949) este, de asemenea, localizată aici.

Kyoto
Oras situat in sudul insulei Honshu, capitala regiunii urbane Kyoto, lângă Osaka, este faimos pentru mestesugurile cu fire de mătase, bronz, portelan, chimicale, echipament electronic. De asemenea, orasul include si o firmă de constructii a părtilor componente de avion.
Centru cultural si religios de frunte al Japoniei, contine peste 2.000 temple si altare vechi, 37 de universităti si colegii si 24 de muzee. Kyoto este cunoscut si pentru splendidele festivale anuale si pentru superbele grădini. Tot în această zonă se află si castelul Nijo, Palatul Imperial Kyoto, morminte foarte vechi, universitatea Kyoto (1897).
Kyoto servea ca o capitală imperială a Japoniei, aproape continuu, între 794-1868, când sediul administrativ a fost mutat la Tokio. O importată culturală ar fi ruinele din urma bombardamentelor din cel de-II-lea război mondial.

Chiba
Capitala regiunii Chiba, este amplasată în sud-estul insulei Honshu si totodată în extremitatea de nord-est a golfului Tokio. Chiba este un important nod feroviar care leagă Tokio de peninsula Boso. Universitatea din Chiba a fost fondată în 1949, fiind un puternic centru universitar. Templul Chiba este cel mai vechi obiectiv turistic al orasului fondat în 709.

Fukuoka
Este capitală a regiunii cu acelasi nume, situată în nord-vestul insulei Kiushu din golful Hakata. orasul, împărtit de râul Naka, include Fukuoka, pe latura vestică, un oras-cetate al familiilor de baroni feudali datând din 1601 si Hakata, pe latura estică, un spatiu comercial a cărei importantă în sec. al-XVII-lea era Poarta Japoneză spre China.
De-a lungul golfului Hakata se află rămăsitele zidului de apărare de 3 metri, construit în secolul al-XVIII-lea pentru a proteja orasul de invaziile armatelor mongole. Tot în oras, ca obiective turistice pot fi enumerate: Universitatea Kiushu (1911) si Universitatea Fukuoka, datând din anul 1934.

Templul Meiji Jingu, construit în 1920, în memoria împăratului ce a dat numele celei mai înfloritoare epoci, Meiji, a devenit simbol, loc al pelerinajelor naţionale, al rugăciunilor pentru pace şi prosperitate. Ars în al doilea război mondial, a fost reconstruit în 1958, prin eforturile unite ale tuturor japonezilor, admiratori deopotrivă ai Împăratului Meiji şi ai Împărătesei Shoken. În fiecare an, pe data de 3 noiembrie are loc aici festivalul dedicat zilei de naştere a împăratului. Templul principal, în stil "Nagarezukuri", se ridică deasupra pădurii Yoyogy, în care sunt presărate temple secundare, cu arhitectura îmbinată armonios (Trezoreria, Coridorul rugăciunilor, ce poate cuprinde peste 1000 de credincioşi), şi păstrează, alături de grădina cu irişi, vechea atmosferă din jurul împăratului.


sursa: www.besttourism.ro
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://japonia.forumulmeu.ro
 
~ Obiective Turistice ~
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Japonia de Azi :: Turism-
Mergi direct la: